Voit liittyä Kulttuuriosuuskunta Osuman jäseneksi, jos opiskelet Oulun seudun ammattikorkeakoulussa ja omaat ammattitaitoa joko viestinnän, tanssin tai musiikin alalta. Jäseneksi liittyessäsi sinun on maksettava 30 euron pantti. Maksun saat takaisin osuuskunnan jäsenyyden päättyessä. Voit liittyä jäseneksi milloin tahansa opintojesi aikana ja pysyä jäsenenä enintään vuoden valmistumisen jälkeen. Jos keskeytät opintosi ja luovut opiskelupaikastasi, Osuman jäsenyys päättyy.Liittyessäsi sitoudut noudattamaan Osuman sääntöjä ja toimintaperiaatteita. Mihinkään muuhun jäsenyys ei sinua sido. Ilmoitat liittyessäsi osaamisesi ja haluamasi työtehtävät osuuskunnalle ja saat sähköpostitse sekä whatsapp-applikaation välityksellä osaamistasi vastaavia työtarjouksia. Työt jaetaan ne nopeimmin vastaanottavalle, mutta mitään velvollisuutta töiden vastaanottamiseen ei ole. Jokaisesta toimeksiannosta tehdään aina sopimus, jossa sovitaan työn toteutusaikataulu ja palkkio.

Töiden tarjoamisen lisäksi Osuma toimii markkinointikanavanasi. Osuman verkkosivuilla on paitsi sinun osaajaprofiilisi, myös näytteitä Osuman kautta tekemistäsi töistä. Oma toiminimi ei ole este Osuman jäsenyydelle.

Osuma ei ole voittoa tavoitteleva osuuskunta. Osa toimeksiantojen yritykseltä laskutettavasta osasta jää Osumalle. Tällä osalla maksetaan lakisääteiset työnantajamaksut sekä Osuuskunnan toiminnan pyörittämisestä aiheutuvat kulut. Osuman kautta tehdyt toimeksiannot kartuttavat eläkettäsi muiden töiden tavoin.Osuman jäsenenä pääset vaikuttamaan osuuskunnan arkeen vuosittain pidettävässä yleiskokouksessa. Mikäli olet erityisen innokas ja aktiivinen toimija, voit kokeilla siipiäsi Osuman hallituksessa. Aktiivisesta hallituksessa tai tehotiimissä toimimisesta saat opintopisteitä.

Hallitus on osuuskunnan ylintä valtaa käyttävä elin. Tehotiimi puolestaan koostuu 5 – 6 aktiivisesta osuuskunnan jäsenestä, jotka kehittävät osuuskunnan toimintaa.

>> Säännöt
>>Toimintaperiaatteet